MENU  Contact   Aanmelden  
Naar ledenpagina's

Naar
boven
1

Website Somaby.com veranderd. Meer doe-het-zelf mogelijkheden.

02 april 2023

Het lag al jaren in de planning, maar het kwam er nooit echt van. Maar vanaf vandaag is het echt zo. Somaby.com is ingrijpend gewijzigd en ziet er eigenlijk toch hetzelfde uit.
Inhoudelijk is er ook niet echt veel veranderd.

Wat wel veranderd is, is de rol van de leden. Tot nu toe hielden vrijwilligers de site actueel, zoals kitteninfo, dekkaters en annonces.
Die verantwoordelijkheid willen we  nu deels bij de leden zelf leggen. Vanaf nu kunt u direct uw nestje, dekkater, herplaatser of annonce zelf... Lees meer >>

Nieuwe Combitest voor Abessijn en Somali

25 maart 2023

Met de invoering van de nieuwe webshop van Combibreed in maart 2023 zijn veel van de oude vertrouwde combitests verdwenen.
Tegelijkertijd zijn de prijzen van diverse tests significant duurder geworden, hoofdzakelijk door sterke stijgingen van grondstoffen.

In overleg met SAN heeft Combibreed nu een nieuwe Combitest samengesteld die bruto € 89,00 ex btw gaat kosten.
Leden van SAN krijgen 10% korting met een... Lees meer >>

Er komt geen katten-straatverbod, is dat maar goed ook?

01 juli 2022

Bron: NOS Nieuws, auteur Maartje Geels
Gepubliceerd 27 november 2019.

Nederlandse katten zouden jaarlijks verantwoordelijk zijn voor zeker 100 miljoen dode dieren waaronder vogels en vissen. Het overgrote deel van de slachtoffers wordt gemaakt door katten met een eigenaar, de rest door verwilderde huiskatten. Dat zeggen twee onderzoekers van de Universiteit van Tilburg vandaag in Trouw. Daar komt volgens hen bij dat het naar buiten laten van je kat volgens Europese wetgeving strafbaar is.
Toch... Lees meer >>

Werkloze katten van kattencafé Balthazar missen de klanten

05 maart 2021

Bron: de Gelderlander,  Auteur Anne Nijtmans

NIJMEGEN - Pim, Puk, Ollie, Tom, Wolfje, Kiwi en Moes vormen het amusementsteam van kattencafé Balthazar.  Net als de meeste andere medewerkers in de horeca zijn ze door de coronamaatregelen nu tijdelijk werkloos. 

Ze verhongeren niet hoor, ze krijgen hun natje en droogje en hebben een dak boven hun hoofd. Maar ze missen de klanten wel’’, zegt Sanne Versteeg, eigenaar van het kattencafé in de Van Welderenstraat in... Lees meer >>

Huisdieren slapen uit verveling

24 november 2020

 Bron: de Telegraaf

Honden en katten slapen deels uit gewoonte en verveling. Ze hebben de vele tukjes die ze doen niet allemaal nodig.

Dit concludeert Dr. David Raizen, professor neurologie aan de Universiteit van Pennsylvania.
Hij plaats kanttekeningen bij de gangbare theorie dat hoe groter een zoogdier is des te minder hij slaapt. Een groot exemplaar heeft namelijk al zijn tijd nodig om genoeg calorieën binnen te krijgen om te overleven. Vooral bij herbivoren, die veel tijd nodig hebben om hun eten te verteren, is dit volgens de... Lees meer >>

Wat is rol van boerderijkatten bij de overdracht van het coronavirus?

26 mei 2020

Bron: De Stentor, Auteur Frank van den Heuvel

Bij het onderzoek naar de nertsenbesmettingen in de Peel komt er steeds meer aandacht voor de rol van de boerderijkatten.

Vorige week werd bekend dat drie katten op een van de besmette locaties antistoffen in zich droegen. Inmiddels zijn 24 katten onderzocht, zo maakte landbouwminister Carola Schouten maandag bekend. Zeven ervan zijn positief getest en zijn dus besmet geweest. Bij één kat is daadwerkelijk nog het virus... Lees meer >>

Zo bescherm je je huisdier tegen het coronavirus

17 mei 2020

Bron: RTL Nieuws

In Nederland is bij drie katten en een hond het coronavirus gevonden. Om te zorgen dat huisdieren én de mensen bij wie ze wonen de crisis gezond doorkomen, zijn dit de dingen waar je op moet letten en die je kunt doen. Alvast ter geruststelling: de kans dat je huisdier echt ziek wordt door corona is klein, volgens het RIVM.

Een Amerikaanse bulldog van een 19-jarige coronapatiënt moest eind april worden... Lees meer >>

Eerste DNA-test voor katten te koop voor consumenten

15 januari 2019

Bron:; RTL Nieuws.

Met de Basepaws Catkit kan je een DNA-test van je kat laten uitvoeren om de stamboom, unieke genetische eigenschappen, gezondheid en levensverwachting van je poes of kater in kaart te brengen.

De Basepaws CatKit is een DNA-test voor je kat, vergelijkbaar met de DNA-tests aanbieders als Lees meer >>

De overlast van het populairste knuffeldier van Nederland

29 januari 2018

Bron: De volkskrant, auteur Frans Glissenaar.

Katten zijn schattig en aandoenlijk, maar ze vermoorden ook vogels en knaagdieren, verspreiden akelige ziektes en houden mensen uit hun slaap.

‘Even wachten’, zegt Marcellina Stolting bij de ingang van de bovenverdieping van mevrouw Van Houten. ‘Ik wil eerst zien hoe ze op mij reageert.’ De zwart-wit gevlekte poes komt voorzichtig naar de deuropening gelopen om Stolting te besnuffelen. Dat is een goed teken, vindt ze. ‘Het is in elk geval een sociaal... Lees meer >>

SGP wil verbod op loslopende katten

08 januari 2018

Eigenaren/fokkers van raskatten wisten het allang, maar nu komt de politiek er ook achter....
Niet alleen de Telgraaf bericht hierover: De Volkskrant maakt er een hoofdartikel van!!

Bron: De Telegraaf.

Een huis- tuin en keukenkat houd houd je binnen!

Kapelle - De SGP wil een verbod op loslopende katten. Een kat moet in de eigen tuin gehouden worden of aan de lijn.

De gereformeerde partij heeft het kattenverbod tot inzet van de gemeenteraadsverkiezingen in het Zeeuwse dorp Kapelle gemaakt. Lijsttrekker... Lees meer >>

Heeft uw kat een duidelijke voorkeur voor de linker- of rechterpoot? Dan is het een leukere kat

23 oktober 2017

Een vrolijke noot mag ook wel eens. Daarom dit speelse onderzoek over links-of rechtspotige katten. Of de kattenpopulatie groot genoeg was om een gefundeerd oordeel te vormen kun je je afvragen. Maar leuk is het wel.

Bron: de volkskrant, auteur Margreet Vermeulen.

Is uw kat duidelijk links- of rechtspotig? Gefeliciteerd. U heeft waarschijnlijk een vriendelijk, speels, aanhankelijk huisdier. Ziet u geen duidelijke pootvoorkeur? Helaas: de kans is groot dat het beestje neurotische trekjes heeft en angstiger, agressiever en minder... Lees meer >>

Dna-onderzoek: liefde tussen mens en kat bloeide op in oude Egypte

19 juni 2017

Bron: De Volkskrant, auteur Maarten Keulemans.

Dna-studie bij katten: het oude Egypte is bakermat van gedomesticeerde kat

Goed om te bedenken als de kat weer eens muis of rat te pakken heeft: het vermogen om ongedierte te vangen is écht de diepste reden waarom mensen katten houden. Naar nu blijkt heeft Poekie de wereld in twee golven veroverd: één in de steentijd mee met de vroegste boeren, en één in de klassieke oudheid, als scheepskat mee met de handelaren.

Dat stellen Belgische wetenschappers, na analyse van katten-dna... Lees meer >>